Απόφαση που ταράζει τα νερά της αγοράς εργασίας, εξέδωσε ο Συνήγορος του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία ορίζεται ότι η αναζήτηση συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας σε αγγελίες προσφοράς εργασίας είναι παράνομη πρακτική. Πιο συγκεκριμένα η απόφαση από τον Συνήγορο, ήρθε μετά από σχετική αγγελία γνωστής αλυσίδας καφέ που ζητούσε εργαζόμενους ηλικία από 20 ετών έως και 35.

Όπως επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη, «το κριτήριο της ηλικίας που θέτετε ως προϋπόθεση πρόσληψης στην εταιρεία σας, αποκλείει αυτοδικαίως υποψηφίους µεγαλύτερης ή µικρότερης ηλικίας, χωρίς να είναι προφανής ο λόγος για τον οποίο η ηλικία τους συνιστά ουσιαστική και καθοριστική προϋπόθεση για την άσκηση των συγκεκριµένων καθηκόντων των προς πλήρωση θέσεων. Ως εκ τούτου, φαίνεται κατ’ αρχήν να αποτελεί, σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία, παραβίαση της αρχής της ίσης µεταχείρισης λόγω ηλικίας».

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ανακοινώνει την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ σύμφωνα με την υπ’ αριθμ πρωτ  1881/29.5.2020 ΚΥΑ «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοιού COVID-19”. Την εκπαίδευση θα συντονίσει η ΕΛΟΡΙΣ Α.Ε. εταιρεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η εκπαίδευση θα λάβει χώρα μεταξύ 15 και 21 Ιουνίου 2020.

Για τις ανάγκες των περιορισμένων μετακινήσεων δημιουργούνται δυο τύποι εγγράφων. Το πρώτο, η βεβαίωση τύπου Α, αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων, συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Από αύριο Τρίτη 24 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των ειδικών ψηφιακών υπεύθυνων δηλώσεων από τους εργοδότες στο σύστημα «Εργάνη» προκειμένου να λάβουν πάνω από 1 εκ. εργαζόμενοι την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ. Οι ψηφιακές υπεύθυνες δηλώσεις των εργοδοτών θα μπορούν να υποβάλλονται για μια εβδομάδα έως την επόμενη Τρίτη 31 Μαρτίου. Στην συνέχεια μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήττονται αλλά και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση το πρώτο 20ήμερο του Μαρτίου -εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για τον Κορωνοϊό μπορούν σε άλλη ειδική πλατφόρμα να δηλώσουν τα στοιχεία τους και το ΙΒΑΝ για να λάβουν το επίδομα το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου.

Η κοινωνία του σήμερα έχω την εντύπωση πως θέλει όλοι οι άνθρωποι να ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, επειδή φοβούνται τους ανθρώπους που θέλουν να είναι ο εαυτός τους και να ακολουθούν την καρδιά τους.

Τα περισσότερα παιδιά, κάτω από τις ιδιαίτερα επιβαρυντικές και ψυχοφθόρες πιέσεις των γονιών, ακολουθούν επαγγελματικούς δρόμους οι οποίοι δεν ήταν αυτοί που ήθελαν πραγματικά. Και έτσι, νέοι άνθρωποι με ταλέντα, όνειρα και επιθυμίες, πνίγουν την προσωπικότητά τους σε μία προσπάθεια να ικανοποιούν τους άλλους.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.