Η κοινωνία του σήμερα έχω την εντύπωση πως θέλει όλοι οι άνθρωποι να ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, επειδή φοβούνται τους ανθρώπους που θέλουν να είναι ο εαυτός τους και να ακολουθούν την καρδιά τους.

Τα περισσότερα παιδιά, κάτω από τις ιδιαίτερα επιβαρυντικές και ψυχοφθόρες πιέσεις των γονιών, ακολουθούν επαγγελματικούς δρόμους οι οποίοι δεν ήταν αυτοί που ήθελαν πραγματικά. Και έτσι, νέοι άνθρωποι με ταλέντα, όνειρα και επιθυμίες, πνίγουν την προσωπικότητά τους σε μία προσπάθεια να ικανοποιούν τους άλλους.

 «Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις - Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας - Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων - Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις»

1.Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄, άρθρα 5 έως 8, περιλαμβάνονται διατάξεις για την ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Στο άρθρο 5, επαναλαμβάνεται η «κατά δέσμια αρμοδιότητα και χωρίς πρόσκληση για παροχή εξηγήσεων» εξουσία Ειδικού Επιθεωρητού ή άλλων αρμοδίων οργάνων να επιβάλλουν στον εργοδότη πρόστιμο 10.500 €, για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο, αλλά και για μη αναγραφή εργαζομένου στον ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ κατά την διερεύνηση των αιτίων εργατικού ατυχήματος.

Αρκετές φορές ένα βιογραφικό με καλές σπουδές και την απαραίτητη εμπειρία δεν είναι από μόνο του αρκετό ώστε να πείσει τον υποψήφιο εργοδότη να τον καλέσει σε συνέντευξη. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, ο μέσος εργοδότης ή υπεύθυνος του τμήματος ανθρωπίνων πόρων αφιερώνει κατά μέσο όρο μόλις 6 δευτερόλεπτα σε κάθε βιογραφικό που λαμβάνει, μέχρι να αποφασίσει αν τον ενδιαφέρει ή όχι. Και όπως είναι φυσικό, είναι πολύ λίγα εκείνα που περνούν στο επόμενο στάδιο, για περαιτέρω αξιολόγηση του υποψηφίου. Το πρώτο «ξεσκαρτάρισμα» γίνεται λοιπόν μέσα σε 6 μόλις δευτερόλεπτα και σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα πολλές από τις πληροφορίες που υπάρχουν στο βιογραφικό δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο.

Το πρώτο πράγμα που κοιτάζει ένας εργοδότης είναι το όνομα του υποψηφίου. Μετά, συνήθως θα διαβάσει τις δύο τελευταίες δουλειές που κάνατε (τι θέση είχατε, σε ποιες εταιρείες, αρμοδιότητες, πότε δουλέψατε εκεί) και μετά την εκπαίδευσή σας.

Εξι στους δέκα εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να βρουν το κατάλληλο προσωπικό, σύμφωνα με τα ευρήματα της Ετήσιας Διεθνούς Έρευνας Έλλειψης Ταλέντου της ManpowerGroup για το 2018.

Το ποσοστό αυτό (61%) αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφεται στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια διεξαγωγής της έρευνας στη χώρα μας, ενώ βρίσκεται 16 μονάδες πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο (45%).

Τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Ιουνίου το Εργατικό Κέντρο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. Βορείου Αιγαίου θα πραγματοποιήσει δύο(2) εκδηλώσεις σχετικές με τις νέες εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις.

Τη Δευτέρα στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο θα συζητηθούν οι νέες εξελίξεις στο ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις ενώ την Τρίτη από τις 11:00-16:00 νομικοί του Ι.Ν.Ε/Γ.Σ.Ε.Ε θα απαντούν σε προβλήματα και απορίες των παρευρισκομένων σχετικά με τη θεμελίωση του δικαιώματος σύνταξης, σύνταξης χηρείας, τις συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα.

Όσοι επιθυμούν να θέσουν ερωτήσεις θα πρέπει να γνωρίζουν το συνολικό αριθμό των ενσήμων τους, την ημερομηνία έναρξης της ασφάλισης τους και το είδος των ενσήμων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους του Εργατικού Κέντρου στο τηλ: 2271023550

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.