Η δράση αφορά την επιδότηση επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου για την κατασκευή ή αναβάθμιση e-shop.

Προδημοσιεύθηκε και σύντομα αναμένεται και η πρoκήρυξη για το Πρόγραμμα e-λιανικο. Το νέο πρόγραμμα έχει στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού αυτών. Θα επιδοτούνται αιτήσεις μέχρι 5.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση. 

Εφόσον η επιχείρηση πληροί τα κριτήρια τότε θα λάβει και την επιδότηση. Δεν υπάρχει βαθμολογία ούτε προέγκριση της αίτησης. Ως βασικό κριτήριο αξιολόγησης των Υφιστάμενων επιχειρήσεων ορίζεται η μείωση του Κύκλου Εργασιών 4ου τριμήνου 2020 σε σχέση με τον αντίστοιχο Κύκλο Εργασιών 4ου τρίμηνου έτους 2019. Η μείωση πρέπει σε ποσοστό να είναι μεγαλύτερη ή ίση του 20%. Το κριτήριο αυτό δεν θα ληφθεί υπόψη ωστόσο για τις Νεοσύστατες επιχειρήσεις, δηλαδή αυτές που ιδρύθηκαν από 1/10/2019 και έπειτα.

Δικαιούχοι της Δράσης είναι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου με ΚΑΔ ΚΥΡΙΑΣ δραστηριότητας τον 47 (και αναλυση αυτού), διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

Βασική προυπόθεση είναι η επιχείρηση να έχει ολοκληρώσει (υλοποίηση, τιμολόγηση, εξόφληση και λογιστικοποίηση των σχετικών δαπανών) την περίοδο από 18/03/2020 έως και πριν την υποβολή της αίτησης, την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος που θα πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • θα λειτουργεί σε δύο γλώσσες καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive,
  • θα συνοδεύεται από λογισμικά παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών.
  • θα διασφαλίζει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία (ΑμΕΑ) στο σύνολο των προσφερόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών

Παράλληλα με την ανάπτυξη του eshop, επιδοτείται η αγορά laptop/ deskop, εκτυπωτή, εξοπλισμός δικτύου, Barcode reader κλπ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη Προδημοσίευση του Προγράμματος εδώ.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να εξετάσουμε δωρεάν την επιλεξιμότητα της επιχείρησης σας και να σας καθοδηγήσουμε για την ένταξη και υλοποίηση του προγράμματος.

Πληροφορίες στο τηλ. 6985757481

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.